Există poveşti care ne spun că acest satelit se află chiar acum în întunericul cerului, în afara luminescenței Pământului ( Black Knightnumele satelitului se traduce prin Cavalerul Negru – Black Knight). Acesta se deplasează încet şi în mod deliberat prin întunericul cerului de-a lungul orbitei sale implacabile. Pământul se roteşte mai jos de acesta, surprins fiind de prezenţa neautorizată a acestuia.

Mitul satelitului Black Knight este unul dintre cele mai ciudate, întrucât se bazează pe mai multe povești separate, care nu au multe lucruri în comun în afară de acest nume. Mulți consideră că prima persoană care ar fi intrat în contact cu acesta a fost Nikola Tesla, care în anul 1899, ar fi recepționat un semnal radio din spațiu.

După cum scriu și cei de la Motherboard, în timp ce experimenta cu transportul energiei electrice fără fir, grație receptorului construit, Tesla ar fi prins mai multe semnale venite din spațiu. Omul de știință le-a interpretat drept ”1-2-3-4” și le-a considerat dovezi clare ale faptului că există forme de viață inteligente pe Marte.

Unii susțin că următoare persoană care ar fi intrat în contact cu satelitul ar fi fost un inginer norvegian numit Jorgen Hals. În timp ce efectua experimente cu unde radio, Hals ar fi observat că unele dintre semnalele transmise reveneau după câteva secunde. Acest ”ecou lung întârziat” nu a fost explicat nici până acum, motiv pentru care întâmplarea a atras atenția celor interesați de Black Knight.

Wikipedia menționează că „Satelitul” apare pentru prima dată în atenția publică în 1954, când în unele ziare din America au fost relatate „istorii” atribuite cercetătorului de OZN-uri Donald Keyhoe, menționând că Forțele Aeriene ale SUA au detectat doi sateliți pe orbita Pământului.

Ulterior, în luna februarie a anului 1960 a existat un alt raport al Marinei SUA care a detectat un obiect neidentificat, care se rostogolea într-o orbită înclinată la 79° față de ecuator, cu o perioada orbitală de 104.5 minute. Orbita sa ar fi fost, de asemenea, foarte excentrică, cu un apogeu de 1.728 km și un perigeu de numai 216 km. Situația era cu atât mai ciudată cu cât sovieticii și americanii aveau la acea vreme doar sateliți care orbitau planeta în jurul ecuatorului.

In 1973, Duncan Lunan lansa o teorie conform căreia, ecoul înregistrat de Hals în 1927 s-ar datora unui obiect vechi de 13.000 de ani din jurul Lunii. Teoria aceasta încă este acceptată de mulți oameni, în ciuda faptului că Lunan a recunoscut, între timp, că a comis numeroase greșeli.

Când Duncan Lunan a realizat decodarea datelor LDE în anul 1973 şi a emis ipoteza unei hărţi stelare, el nu s-a referit în vreun fel la Black Knight sau la vreun alt satelit polar ciudat. De fapt interpretarea sa a fost că semnalele LDE veneau de la punctul Lagrange L5 al Pământului. L4 şi L5 sunt două puncte aflate de-a lungul orbitei Lunii, unul aflat la 60° înainte de ea, iar celălalt aflat la 60° în spatele ei şi care sunt în echilibru deoarece atracţia gravitaţională a Pământului şi Lunii menţine un obiect ceresc pe o orbită stabilă. Mai mult decât atât, Lunan a recunoscut mai târziu că metoda sa de lucru a fost neştiinţifică şi că a făcut greşeli care l-au determinat să-şi retragă afirmaţiile iniţiale.

Recomandare:  De ce timpul trece mai repede, pe măsură ce îmbătrânim? Întrebarea la care știința pare ca a găsit un răspuns

Primele imagini cu așa-zisul Black Knight au apărut în 1998, în timp ce astronauții din misiunea STS-88 se ocupau de construcția Stației Spațiale Internaționale. Motherboard susține, însă, că există dovezi foarte clare ale faptului că presupusul satelit nu este decât o bucată de material special scăpată de un membru al misiunii.

Conform Wikipedia, unii dintre oamenii care analizează aceste imagini au sugerat că ar putea fi nava spațială Pakal, o navă Mayană despre care a scris pseudoarheologul controversat Erich von Daniken. Von Daniken este unul dintre figurile care au apărut în cadrul serialului Ancient Aliens și care susțin că Pământul a fost vizitat în antichitate de extratereștrii, care i-au ajutat pe oameni să progreseze.

Surse: playtech.ro scientia.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here