India a dezvelit statuia lui Sardar Vallabhbhai Patel, omul care a jucat un rol esențial în independența țării, unind cele 565 de provincii. Vorbim despre cea mai înaltă construcție de gen din lume, care, cu 181 de metri, deține recordul mondial, depășind cu mult celebra Statuie a Libertății din New York si fiind de peste două ori mai înaltă decât Casa Poporului. Potrivit a1.ro, aceasta costat aproape 500 de milioane de euro și a fost ridicată în aproximativ 5 ani.

A fost inaugurată într-un peisaj mirific din vestul Indiei, construcția uriașă stârnind indignarea activiștilor de mediu care susțin că aceasta a distrus habitatul numeroaselor viețuitoare din zonă și a dus la strămutarea unor triburi indigene protejate până acum de lege.

A depășit Templul Buddha din China, care a fost până acum cea mai mare statuie din lume cu o înălțime de 128 de metri. Statuia Unității, cum este aceasta denumită, se află pe o mică insulă numită Sadhu Bet, iar privirea lui Patel este îndreptată spre barajul artificial Sardar Sarovar. Pentru a putea fi vizitată, insula a fost legată de continent cu ajutorul unui pod,

Statuia, este realizată din beton și bronz, iar în interiorul său s-a folosit fier reciclat. Totodata este  prevăzută să reziste la viteze ale vântului de 60 de metri pe secundă, la vibraţii şi cutremure.

La 152 de metri înălțime va exista un punct de observație, capabil să găzduiască, în același timp, 200 de oameni, iar în apropiere va fi inaugurat un hotel de trei stele, cu 128 de camere. Ca o ironie, Patel a declarat, toată viața, că este o persoană simplă și că nu iubește ridicarea de statui, pentru promovarea cultului personalității.

Recomandare:  Cum să dormi puţin, dar să te trezeşti odihnit: tehnicile folosite de Nikola Tesla, Leonardo da Vinci şi Salvador Dali

Indienii nu se opresc aici cu aceste construcții mărețe. În doi ani, o statuie și mai înaltă, reprezentând conducătorul Chhatrapati Shivaji din secolul al XVII-lea, va fi terminată în largul coastei Mumbai. Această statuie va avea o înălțime de 212 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here